Financiële planning

Financieel inzicht neemt onzekerheid weg

Onzekerheid is heel vervelend. Het houdt je bezig, brengt onrust, stress en zorgt ervoor dat je eigenlijk niet weet wat je moet doen. Daarom beginnen wij altijd met financieel inzicht. Inzicht brengt rust en zorgt ervoor dat je doeltreffend kunt handelen.

Inzicht in uw financiële situatie

Veel gezinnen zijn het zicht op hun financiële toekomst kwijt. Er zijn teveel verschillende producten, fiscale regels en mogelijke scenario’s, waardoor men door de bomen het bos niet meer ziet. Kan ik eerder stoppen met werken? Is mijn pensioen hoog genoeg? Kunnen mijn kinderen later studeren? Kan ik later in mijn huis blijven wonen? Die luxe cruise die ik me ooit had voorgenomen, zit die er nog in als ik met pensioen ben? Is het nodig om een lijfrente product af te sluiten, of ik beter gewoon op een bankrekening gaan sparen? En hoe zit het met arbeidsongeschikt worden of als iemand in mijn gezin overlijdt? Hoe is de financiële situatie dan?
Ondernemers en werknemers zitten met dit soort vragen. Vragen die maar moeilijk te beantwoorden zijn.

Financieel inzicht beantwoordt al dit soort vragen

Door samen met Hoogmoed Pensioenadvies je financiële situatie in kaart te brengen weet u hoe u ervoor staat, nu en in de verre toekomst. U begrijpt daarna weer welke producten u heeft, waarom u ze heeft en of ze nog steeds passen bij uw situatie. Dit geeft rust, ook als je situatie niet optimaal is.

De zeer geavanceerde rekentool die wij gebruiken brengt in beeld hoe uw besteedbaar gezinsbudget zich gaat ontwikkelen op de korte, middellange en lange termijn. Ook de vermogensontwikkeling van al uw bezittingen wordt in beeld gebracht, de te betalen belastingen en hoe hoog u in de belastingschijven zit met uw inkomsten en aftrekposten.

Geen saaie cijfers maar sprekende grafieken

De meeste mensen zijn visueel ingesteld. Daarom worden alle cijfers die geproduceerd worden in heldere grafieken omgezet. Zo ziet u in één oogopslag wanneer er grote veranderingen te verwachten zijn. We laten grafieken zien van de hoogte van de belastingen die u betaalt, van de vermogens toe- of afname, van uw besteedbaar inkomen, van het verschil tussen inkomsten en uitgaven. Alles helder en tot in detail onderbouwd. De specialisten van Hoogmoed Pensioenadvies loodsen u door dit proces zodat u zelf uw conclusies kunt trekken. Onderbouwd en zonder zorgen dat u iets over het hoofd hebt gezien.

Eenvoudig proces

Misschien klinkt het nu allemaal heel ingewikkeld. In de praktijk is het echter vrij eenvoudig:

 • u vult een inventarisatieformulier in van je financiële situatie en de producten die u heeft en verstuurt dit naar Hoogmoed Pensioenadvies
 • de financieel planner van Hoogmoed Pensioenadvies voert alles in de applicatie in
 • u krijgt een uitnodiging om (samen met uw partner) uw financiële situatie door te nemen
  - eerst wordt alles wat ingevoerd is toegelicht
  - daarna wordt het resultaat stap voor stap doorgenomen
  - u stelt zoveel vragen als u wilt
 • samen bespreken we of er iets verbetert kan worden, en op welke wijze dit het gunstigste gedaan kan worden
 • u krijgt cijfermatige een grafische overzichten mee om alles nog eens rustig door te kijken

Geen saaie cijfers maar sprekende grafieken

Financiële Planning is pas de stap daarna, maar alleen als het nodig is.

Als u zelf vindt dat er aanpassingen gedaan moeten worden in uw huidige financiële situatie dan bespreekt u dit samen met de financieel planner. Hij adviseert u wat verstandig is om te doen en behoedt je voor onnodige berekeningen.

Als de financieel planner een bepaalde beslissing zinvol lijkt, dan wordt er eerst samen met u gekeken wat die beslissing voor gevolgen heeft en dit wordt vergeleken met de huidige situatie.

Als u zelf tot de conclusie komt dat het een verstandige keuze is dan kunt u het laten uitvoeren door uw eigen adviseur. Dit kan uw hypotheekadviseur zijn, uw vermogens- of verzekeringsadviseur.

U neemt het advies van Hoogmoed Pensioenadvies gewoon mee.

Vraag na of financiële planning iets is in uw persoonlijke situatie

Financieel inzicht en financiële planning is maatwerk. Niet altijd is het nodig, maar vaak geeft het wel veel inzicht. Als u twijfelt, bel dan met ons. Dan overleggen we of het iets is en kunt u alvast uw vragen stellen.

Neem contact op