Over ons

Sinds 1996 ben ik actief in de pensioenadviesbranche. De eerste 15 jaar ben ik werkzaam geweest binnen een groot assurantiekantoor en vanaf 2011 in mijn eigen pensioenadvieskantoor.

Mijn werkzaamheden hebben veelal bestaan uit consultancywerkzaamheden op het gebied van DGA pensioen, veelal voor accountantskantoren, en collectief pensioen. Onderdeel van laatstgenoemde werkzaamheden is onder meer pensioencommunicatie aan werknemers.
Het onderwerp pensioenbewustzijn heeft mij altijd bezig gehouden. Helaas maar begrijpelijk hebben eerdere goed bedoelde overheidsinitiatieven, zoals de pensioen startbrief, niet het gewenste effect gehad. In de praktijk bleken deze als informatief bedoelde overzichten in “Jip en Janneke” taal toch weer doorgeslagen naar juridische documenten met veel te veel moeilijk leesbare pagina’s. Resultaat: die nodigen niet echt uit tot lezen en verdwijnen ongelezen in de la!

Ik ben er vanuit ervaring van overtuigd dat échte pensioenbewustwording pas ontstaat op het moment dat een werknemer op individueel niveau en op persoonlijke wijze financieel inzicht wordt geboden. Bewustwording ontstaat namelijk pas op het moment dat een werknemer zichzelf écht herkent in het geschetste financiële plaatje. Door het verkrijgen van een dergelijk inzicht vanuit de werkgever te initiëren, kan ook de werkgever daarvan profiteren. Dan ontstaat er een klassieke win-win situatie.

Neem contact op